e-shop των ιατρικών εκδόσεων  
 
   

Αρχική Σελίδα Contact Us Χάρτης Αναζήτησης

Αναζήτηση: Σύνθετη Αναζήτηση
 
Αρχική Σελίδα    
Κατάλογος    
Ο Λογαριασμός μου    
Στο Καλάθι    

 
Αρχική ΣελίδαΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣΦυσιολογία της Αναπνοής - Κλινική Προσέγγιση (+CD-ROM )  
Φυσιολογία της Αναπνοής - Κλινική Προσέγγιση (+CD-ROM )

Προβολή Μεγαλύτερης Εικόνας

Τιμή: 45.00
17x24
978-960-9553-05-6
271
2012
Γιάννης Β. Παρισιάνος

 
Περιγραφή
Reviews

Συγγραφείς: Richard M. Schwartzstein, Michael J. Parker

Επιμέλεια: Παναγιώτης Μπεχράκης, ¶ννα Τζώρτζη

Τίτλος πρωτοτύπου: Respiratory Physiology: a Clinical Approach

ΠΡΟΛΟΓΟΣ:

Η Φυσιολογία της Αναπνοής είναι ένα συναρπαστικό επιστημονικό πεδίο που συνδέει την Κλινική Πνευμονολογία με την Γενική Φυσιολογια του Ανθρώπου. Στον πνευμονολόγο παρέχει την ικανοποίηση μιας ουσιαστικής και σε βάθος προσέγγισης των κλινικών εκδηλώσεων και της πορείας των αναπνευστικών παθήσεων. Στον φυσιολόγο, εξάλλου, προσφέρει τη μοναδική ομορφιά μιας σειράς κλινικών επεκτάσεων, που κυριολεκτικά μετατρέπουν κάποιες άψυχες εξισώσεις ή γραφήματα σε δυναμικα μηνύματα ζωής και υγείας για τον άρρωστο.

Το βιβλίο αυτό υπηρετεί άριστα τον δισυπόστατο αυτό ρόλο.

Είναι ένα πολύ δυνατό εργαελίο γνώσεης, που απευθύνεται σε κάθε εκπαιδευόμενο και παρέχει όλα, όσα θα έπρεπε η θα ήθελε να γνωρίζει, όποιος ασχολείται με αναπνευστικούς αρρώστους ή όποιος διδάκεται τη φυσιολογία του ανθρώπινου σώματος.

Το μεγαλύτερο, όμως, όφελος από το βιβλίο αυτό θα έχι ο κάθε δάσκαλος της Πνευμονολογίας ή της Φυσιολογίας. Είναι αυτός, που θα εμπλουτίσει την εκπαιδευτική του φαρέτρα με μια ολόκληρη σειρά από κλινικά περιστατικά της καθημερινής πράξης, από ερωτήσεις και απαντήσεις καθώς και από έξοχα σχεδιασμένες κινούμενες εικόνες, που ουσιαστικά μετατρέπουν ένα δύσκολο μάθημα σε ένα ευχάριστο παιχνίδι για τον μαθητή.

Το διαδραστικό DVD, που εμπεριέχεται στην έκδοση αυτή, σε συνδυασμό με την εσωτερική διδακτική δομή του κάθε κεφαλαίου αλλά και του βιβλίου ολόκληρου, εκφράζουν τους νέους δρόμους, στους οποίους κινείται η εκπαιδευτική διαδικασία στο κορυφαίο Πανεπιστήμιο του κόσμου σήμερα.

Για τη μετάφραση ευχαριστώ την εκλεκτή συνεργάτιδά μου ¶ννα Τζώρτζη, που με δημιουργικότητα και υπομονή εργάστηκε μαζί μου σε κάθε λέξη και κάθε γραμμή του κειμένου, ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα αναπόφευκτα μεταφραστικά σ΄φλαματα και να επιχειρηθεί, όχι μια απλή μεταγλώττιση, αλλά μια αναδημιουργία του κειμένου στα Ελληνικά.

Ευχαριστίες οφείλονται, επίσης στον εκδοτικό οίκο "Γιάννης Β. Παρισιάνος",  το επιτελείο του οποίου με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αγκάλιασε το βιβλίο αυτό και έδωσε τον καλύτερο του εαυτό, για μια παραγωγή ποιοτικά ανάλογη με την ύλγη και τους στόχους του κειμένου.

Τέλος, με την ιδιότητα του επιμελητή της έκδοσης αυτής, αλλά και του ακαδημαϊκού δασκάλου, που επί είκοσι χρόνια διδάσκει το σχετικό μάθημα στην Ιατρική και τη Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, θα ήθελα, συμπερασματικα, να δηλώσω ότι η Φυσιολογία της Αναπνοής είναι ουσιαστικά δύσκολη, αλλά με το βιβλίο αυτό γίνεται απλούστερη κι έρχεται ακόμη πιο κοντά στον άρρωστο.

 

Ο Επιμελητής Έκδοσης

Παναγιώτης Κ. Μπεχράκης MD, PhD (McGILL), FCCP

Αν. Καθηγητής Πανεπιστημίων Αθηνών και HARVARD

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Πρόλογος κ. Π. Μπεχράκη

Πρόλογος Συγγραφέων

Ευχαριστίες Συγγραφέων

1. Αρχίζοντας: η προσέγγιση της φυσιολογίας του αναπνευστικού συστήματος

2. Δομή και λειτουργία: το φυσιολογικό περιεχόμενο της ανατομίας του αναπνευστικού συστήματος

3. Στατική: στιγμιότυπα της αναπνευστικής αντλίας

4. Δυναμική: θέτοντας το σύστημα σε κίνηση

5. Μηχανισμός ανταλλαγής αερίων: σχέση αερισμού - αιμάτωσης

6. Κεντρική ρύθμιση: διευθύνοντας την ορχήστρα

7. Κεντρική ρύθμιση και φυσιολογία οξεοβασικής ισορροπίας: εισαγωγή σε μια σύμπλοκη διαδικασία

8. Φυσιολογία των αναπνευστικών αισθήσεων

9. Φυσιολογία της άσκησης: ιστορία με δύο αντλίες

Παράρτημα - Απαντήσεις των ερωτήσεων ανασκόπησης

Λεξικό (Γλωσσάριο) όρων

Ευρετήριο

Loading...